Cyanogen en meer draadloze herrie

Door Kenzi op maandag 24 augustus 2015 05:37
Categorie: Reviews, Views: 3.265

Een van de voordelen van Shenzhen is dat het het epicentrum is van de Chinese smartphone wereld.
Vrijwel alle spelers hebben hier een kantoor of fabriek. En zodoende kom je dus wel eens leuke dingen tegen.

http://static.tweakers.net/ext/f/I7Db7pP9CiI0N37UV9WRXtnX/full.jpg


Een van die dingen was een presentatie van ZUK, een nieuwe smartphone startup die voor 70% in handen is van Lenovo. Helemaal nieuw is het dus niet, omdat er veel kennis en mogelijkheden overkwamen van Lenovo. Voor Fok! was ik hier uitgenodigd om een kijkje te gaan nemen.

De presentatie ging vooral over de ZUK Z1, een nieuwe smartphone met interessante specs maar de knaller is dat ze een partnership zijn aangegaan met Cyanogen. Cyanogen maakt voor de Z1 een geoptimaliseerde versie van hun CyanogenOS 12.1. Deze samenwerking gaat dus veel dieper dan even een rom porten. Meer hierover in het Fok! stukje. :)

Het leuke aan dit soort meetings is dat het gehouden wordt in hotels vooral. Deze keer het Intercontinental Hotel in OCT. Voor iedereen die wel eens in Chinese hotels is geweest, en dan vooral de 5sterren hotels weet dat dit inhoud: een enorme lobby, veel goud en overdadigheid. Heel veel kitsch. Ook hier is dat het geval. Maar altijd leuk om te zien. Bij binnenkomst op de foto natuurlijk. ;)
De pers presentatie was netjes, leuke muziek en nuttige informatie. Hierna een besloten meeting met de Senior VP van Cyanogen en de CEO van ZUK. Hier een hoop informatie uit kunnen halen.

Na zo'n presentatie is het altijd tijd voor het diner. En dit soort hotels pakken altijd goed uit.
Wijn, rijstwijn, thee etc voor handen en de appetisers stonden al klaar.
Nu zat ik aan tafel met een aantal anders bloggers zoals Andi van Gizchina, Greg van Jitgeek en een paar Amerikanen van XDA etc. En een stel Russen.
De baiju ging er bij de Russen goed in, dat spul is retesterk maar het leek ze weinig te doen. ;)
De Amerikanen keken vooral naar het eten, de eendetong, kreeft (niet gepeld maar in stukken gehakt), veeal Cantonese gerechten gingen er bij hun niet in. Alleen de kippepoten gingen er hard doorheen bij ze (en dan niet de kippevoeten die er ook waren maar de gefrituurde kippepoten).
Altijd leuk zo'n press conference. Volgende keer wel wat meer visitekaartjes printen, was er al gauw door heen.

Voorzo ver de press conference. Op naar de draadloze herrie.
ZUK lanceerde tegelijk met hun smartphone ook een merk accessoires. Een powerbank (9000mAh, dual USB), een Type-C headset en een draadloze speaker.
Nu heb ik vorige week met de Xiaomi gespeeld dus nu eens met deze spelen.

Specificaties:
Merk: A Dece Oasis (ADO) Mate 3
Interface: USB2.0
Materiaal: ABS, Metaal
Bluetooth Versie: V2.1
Protocol: AVRCP, A2DP
Werkbare Afstand: zonder obstakels 15m
NFC: Ja
Speaker Batterij Capaciteit: 1800mAh
Voeding: USB
Voltage & Amperage: 5V 1A
Power Output: 4W
Kleur: White
Gewicht: 116 g / 4.09 oz
Dimensies: 50 x 50 x 48 mm / 1.97 x 1.97 x 1.89 inch

Als eerste val op hoe compact deze speaker is. Hij is vrij klein, vierkant van vorm, hij zou zo in je broekzak passen. Als je de speaker beet pakt valt je het volgende op, de rubberized feel. Dit geeft een extra premium dimensie aan de speaker. Ook de voet van de speaker is gemaakt van rubberised materiaal waardoor deze niet makkelijk wegglijd. De speaker opening zit aan de bovenkant, en de usb zit aan 1 van de zijdes. De powerbutton aan de andere zijde. Verder is de speaker heel clean gedesigned. Dit zou zo in de collectie van Apple of Xiaomi passen.

Eenmaal een paar seconden op de powerbutton gedrukt hoor je een bliepje en gaat de powerled blauw knipperen. Vervolgens pairen op de smartphone en je kan aan de slag. Dit alles gaat vrij snel. NFC pairing helaas nog niet kunnen proberen door de kuren met mijn smartphone.
Opladen gaat via een microusb aansluiting, en geeft een mooie rode powerled tijdens het laden.

Dan het geluid, vergeleken met de Xiaomi is de ADO was minder vol van klank maar er komt een behoorlijk volume uit voor zo'n kleine speaker. Perfect voor gebruik op je buro of kleine kamer.
Het is niet zoals de Xiaomi White speaker of de Earson 160 een speaker waar mee je een house party kan houden. Dit is meer een speaker voor persoonlijk gebruik. En daar klinkt ie uitstekend.
Koppel dat aan een lange accuduur (mijn Honor 6+ was eerder leeg dan de speaker) en je hebt een hele leuke speaker. Zeker omdat hij te krijgen is onder de $20.
Je vind deze speaker oa. hier.

ado
http://static.tweakers.net/ext/f/LQztl0crUC4LhfGjgtgHDei0/thumb.jpghttp://static.tweakers.net/ext/f/HTHRXzSCZSFWmaObihxsfor5/thumb.jpghttp://static.tweakers.net/ext/f/zQ4SAtgU1bb45WmcvWOQLGc6/thumb.jpg
http://static.tweakers.net/ext/f/YdnKqUgXW2ewAWtDgRKOBpwK/thumb.jpghttp://static.tweakers.net/ext/f/19bQV4P6av19g5EBxAK7SWnB/thumb.jpghttp://static.tweakers.net/ext/f/fiyK1tNByKHDzOEhvUr9qiIU/thumb.jpg

Volgende: Namaak LEGO kan toch leuk zijn 11-'15 Namaak LEGO kan toch leuk zijn
Volgende: Draadloze herrie van Xiaomi 08-'15 Draadloze herrie van Xiaomi

Reacties

Reageren is niet meer mogelijk